10 Resipi Ireland Terbaik Untuk Hari St. Patrick
site

10 Resipi Ireland Terbaik Untuk Hari St. Patrick

Jika anda warga Ireland — atau berjiwa Ireland — anda tahu maksud 17 Mac: Hari St. Paddy! Dan apa yang lebih baik untuk dilakukan pada hari itu daripada memasak beberapa resipi Ireland!

Selain daripada perarakan yang berwarna-warni dan menyeronokkan, leprechaun, daun semanggi dan apa sahaja yang hijau, satu lagi cara hebat untuk meraikan percutian ini ialah dengan memakan resipi Ireland!

Kerana kami menyukai Hari St. Patrick hampir sama seperti kami suka makan, kami memutuskan untuk menghasilkan senarai resipi Ireland untuk percutian itu.

Sesetengah resipi ini secara tradisinya Ireland manakala yang lain adalah versi moden resipi klasik. Satu perkara yang pasti: setiap satu daripada resipi Ireland ini sedap. Mari kita mulakan!

melalui cooking.nytimes.com .. |  Tinggal di Rumah Mum.com.au
melalui cooking.nytimes.com

Adakah terdapat sesuatu yang lebih Ireland daripada Guinness? Kami tidak fikir begitu! Tetapi jika anda tidak menyukai bir, anda mungkin menyukainya dalam kek coklat yang sedap ini!

melalui letsdishrecipes.com

Tiada apa yang lebih kami gemari selain Roti Soda Ireland tradisional. Jika anda tidak pernah membuatnya sebelum ini, ia benar-benar hebat dan rasanya lazat!

melalui simplystacie.net

Colcannon ialah resipi Ireland yang sangat menyelerakan dan menghangatkan. Di dalamnya anda akan menemui kentang tumbuk, kubis atau kangkung, dan (dalam resipi ini) daging!

melalui simplystacie.net

Jika anda tidak pernah mendengar tentang Boxty sebelum ini, ia adalah sejenis pancake kentang Ireland. Terdapat campuran kedua-dua kentang parut dan tumbuk di dalam, dan ia sangat lazat.

melalui rasa

Semua orang memerlukan resipi rebusan Ireland yang baik dalam hidup mereka, terutamanya apabila Hari St. Patrick bergolek. Sambung semula dengan akar umbi anda, atau sekadar berpura-pura bertuah dan hijau dengan makan malam keluarga yang menyelerakan ini.

melalui donalskehan

Ini adalah cara tradisional Ireland yang sangat mewah, tetapi luar biasa untuk menyediakan udang galah. Ia bukan untuk kanak-kanak, tetapi jika anda ingin merawat diri sendiri, maka lakukannya!

melalui donalskehan

Pekan Howth terkenal di Ireland dengan makanan lautnya. Hidangan ini mengambil inspirasi dari sana. Ia adalah sup makanan laut berkrim super yang anda akan suka.

Satu lagi resipi Guinness untuk mereka yang menyukainya ialah daging lembu dan pai Guinness ini. Ia menjadikannya sebagai tambahan yang sempurna untuk sambutan Hari St. Patrick tradisional anda, atau sebagai hidangan untuk mana-mana rakan Ireland!

melalui rasa

Dengan hanya lima bahan, kek oat tradisional Ireland yang ringkas ini dibuat untuk dinikmati dengan sedikit mentega berkualiti dan jem yang enak. Anda tidak akan dapat berhenti pada satu!

melalui Wholesome Ireland

Ia mungkin tidak terdengar seperti perkara yang paling menyelerakan di dunia, tetapi Kek Gur sebenarnya sangat lazat, dan resipi Ireland yang sangat tradisional (dikenali dengan banyak nama). Ia menggunakan banyak sisa, bermakna ia sesuai untuk mengelakkan pembaziran!

Bagaimanakah anda akan menyambut Hari St Patrick?

Data Pengeluaran HK

HK Pools

Togel Sidney

Data Singapore

Keluaran Sidney Hari Ini

SDY Hari Ini