Adakah Isi Rumah Anda Rindu?
site

Adakah Isi Rumah Anda Rindu?

Simpanan Hilang Australia: Adakah Isi Rumah Anda Hilang?

Adil untuk mengatakan bahawa tekanan kewangan memberi tekanan yang cukup besar bagi kebanyakan keluarga Australia sekarang. Antara kadar faedah yang lebih tinggi, harga barangan runcit yang melambung tinggi, kos petrol yang tinggi dan bil kuasa yang meningkat – mengurus bil dan perbelanjaan isi rumah anda adalah tugas yang sukar bagi kebanyakan kita. Tetapi adakah anda tahu bahawa mungkin terdapat penjimatan tambahan jika anda sanggup meluangkan sedikit masa daripada jadual sibuk anda yang tidak diragui untuk mencarinya? betul! Teruskan membaca sambil kami menghuraikan cara anda berpotensi menemui beberapa penjimatan tambahan dan membantu mengurangkan beberapa tekanan kewangan itu.

Simpanan Hilang Australia: Adakah Isi Rumah Anda Hilang?

1. Mengapa kesetiaan mungkin tidak membayar

Penyelidikan YouGov baru-baru ini, ditugaskan oleh perkhidmatan perbandingan iSelect, telah mencadangkan bahawa isi rumah Aussie di seluruh negara mungkin kehilangan $18.7 bilion dalam simpanan hilang setiap tahun dengan kekal setia kepada penyedia perkhidmatan atau pelan isi rumah yang sama, manakala kajian itu juga mencadangkan bahawa isi rumah Aussie yang bijak yang meluangkan masa untuk menukar penyedia dan/atau rancangan dalam tempoh 12 bulan yang lalu, mungkin berpotensi menjimatkan gabungan $3.9 bilion pada bil dan perbelanjaan isi rumah mereka. Ini bermakna bagi setiap isi rumah Aussie yang bertukar dan menyimpan tahun lepas, dianggarkan ini boleh menyamai purata sekitar $1,140!

Apabila kita bercakap tentang penyedia perkhidmatan atau pelan isi rumah, ini mungkin termasuk gas dan elektrik anda, atau rangkaian produk insurans termasuk kesihatan, kereta, rumah dan kandungan, haiwan kesayangan atau insurans hayat. Jadi, gabungkan hasil kajian ini dengan masalah kos sara hidup semasa, dan kini boleh menjadi masa yang sesuai untuk memastikan anda tidak kehilangan sebarang potensi penjimatan. Wang tambahan yang benar-benar boleh membantu mengurangkan tekanan kewangan dengan membandingkan daripada pelbagai rancangan/dasar isi rumah dan melihat jika anda boleh bertukar dan berjimat!

bigstock Tangan Seorang Wanita Memegang Austr 417222319 |  Tinggal di Rumah Mum.com.au

2. Di mana anda harus bermula

Adalah idea yang bagus untuk mempertimbangkan untuk memulakan ulasan anda dengan pemeriksaan kesihatan. Jika sudah beberapa tahun sejak anda melihat dengan teliti polisi insurans kesihatan anda, ada kemungkinan ia tidak lagi sejajar dengan keperluan anda. Sebagai contoh, keluarga anda mungkin sihat dan benar-benar lengkap, tetapi anda masih boleh membayar untuk IVF dan kehamilan. Penyelidikan itu juga mendapati isi rumah Aussie yang ditinjau telah menukar pelan dan/atau pembekal Insurans kesihatan mereka dalam tempoh 12 bulan yang lalu mendapati purata penjimatan $520 setiap tahun.

Jika anda menyemak perlindungan insurans kesihatan anda, kini juga merupakan peluang yang baik untuk mengetahui perubahan premium pada tahun 2023. Sesetengah dana kesihatan akan menaikkan kadar premiumnya mulai 1 April, manakala sesetengah dana lain telah menangguhkan kenaikan harga tahunan mereka. pada tahun kemudian.

3. Perlukan bantuan?

Antara membeli-belah runcit, menjalankan anak-anak di sekitar bandar dan cuba mengekalkan sedikit kehidupan sosial… tidak syak lagi anda seorang wanita yang sibuk dan pemikiran untuk duduk dan menyemak bil dan perbelanjaan rumah anda boleh kelihatan menakutkan! Tetapi anda tidak bersendirian dalam hal ini.

Sama ada pelan tenaga anda, polisi insurans kesihatan atau insurans kereta anda, perkhidmatan perbandingan seperti iSelect* boleh membantu anda dengan membandingkan daripada pelbagai penanggung insurans dan polisi, menjimatkan masa dan usaha anda – dan dengan kajian kami mencadangkan mungkin terdapat beberapa penjimatan yang besar boleh didapati, mengapa tidak mendapatkan retak hari ini.

*iSelect tidak membandingkan semua produk di pasaran. Ketersediaan produk iSelect compare mungkin berubah daripadadari masa ke semasa. Tidak semua produk yang disediakan daripada pembekal iSelect dibandingkan dengan iSelect dan disebabkan oleh komersialpengaturan, kawasan atau ketersediaan, bukan semua produk yang dibandingkan dengan iSelect akan tersedia kepada semua pelanggan. Beberapaproduk dan tawaran istimewa hanya boleh didapati daripada pusat panggilan atau tapak web iSelect. Klik di sini untuk melihat julat iSelectPembekal.

Penafian iSelect  

Nomor HK

HK Prize

Togel Online

Angka Keluar SGP

Result SDY

Keluaran Sidney