Di Moscow, polis datang membawa cek ke bar Underdog dan La Virgen.  Pelawat diancam dengan kejutan dan dipaksa menyanyikan “Lube”
site

Di Moscow, polis datang membawa cek ke bar Underdog dan La Virgen. Pelawat diancam dengan kejutan dan dipaksa menyanyikan “Lube”

Polis datang ke bar Moscow Underdog dan La Virgen kerana syak wasangka bahawa pertubuhan itu mungkin terlibat dalam membiayai angkatan tentera Ukraine, laporan TASS memetik agensi penguatkuasaan undang-undang.

Saksi mata memberitahu OVD-Info bahawa polis datang ke bar dengan tukul besi dan kejutan elektrik. Sekitar jam 9 malam, mesej muncul di rangkaian sosial pertubuhan bahawa mereka telah ditutup. “Kami akan memberitahu anda semua butiran kemudian, atau anda akan mempelajarinya daripada rakan,” kata Underdog di Instagram.

Saluran Telegram SOTA menulis bahawa polis rusuhan meninggalkan Underdog pada kira-kira sepuluh malam. Saluran itu melaporkan bahawa pegawai penguatkuasa undang-undang memaksa salah seorang pelawat untuk menulis huruf “Z” dan perkataan “Untuk Rusia” di pintu institusi.

Menurut SOTA, himpunan muzik di bar itu sendiri berubah selepas kemunculan polis. Wartawan saluran itu mendengar lagu Shaman, “Lube”, serta “Blue Handkerchief” dan “Hei, oh, ya, kuda hitam saya.”

Sebaliknya, Mediazona, memetik seorang pekerja Underdog yang ingin kekal tanpa nama, menulis bahawa polis memaksa pelawat untuk menyanyi bersama, mengugut mereka dengan senjata api, dan juga meminta orang yang mempunyai tatu untuk membuka pakaian.

Pada masa yang sama, peguam Konstantin Yerokhin menerbitkan tangkapan skrin surat-menyurat dengan, mungkin, salah seorang tahanan, yang menyatakan bahawa polis menggunakan renjatan elektrik ke atas tahanan dan juga memaksa mereka menyanyikan lagu kebangsaan.

Kemudian, OVD-Info menulis bahawa di kalangan pengunjung dan kakitangan kedua-dua pertubuhan itu terdapat tahanan yang dibawa ke jabatan polis di daerah Basmanny. Aktivis hak asasi manusia tidak menyatakan bilangan mereka. Peguam tidak dibenarkan melihat tahanan.

Menurut projek hak asasi manusia “Jabatan Pertama”, kira-kira 40 orang telah ditahan secara keseluruhan. Kebanyakan mereka telah pun dibebaskan. Mereka mengatakan bahawa mereka telah disoal siasat oleh pegawai FSB di balai polis.

Saluran telegram “Ostrozhno, Novosti” menjelaskan bahawa pekerja agensi penguatkuasaan undang-undang menjelaskan kejadian itu dengan “aktiviti pengesahan yang dirancang.”

HK Prize

Result HK

Togel Sydney

Keluaran Singapore

Pengeluaran Sidney Hari Ini

Data Sidney Hari Ini