Jimin BTS mempersembahkan lagu hip-hop “Set Me Free Pt. 2”
site

Jimin BTS mempersembahkan lagu hip-hop “Set Me Free Pt. 2”

Jakarta (ANTARA) – Penyanyi pujaan Park Ji-min atau dikenali sebagai Jimin daripada kumpulan idola K-pop Bangtan Sonyeondan (BTS) mengeluarkan lagu pra-keluaran bertajuk “Set Me Free Pt. 2” yang merupakan sebahagian daripada album solo pertamanya , “Muka”, pada hari Jumaat.

Seperti yang disiarkan oleh The Korea Herald, Jimin dijadualkan membuat debut solo rasminya menerusi album mini “Face” pada 24 Mac 2023, dan single pra-keluaran ini akan menjadi lagu pertama yang dikeluarkan daripada album solo itu.

Menurut agensi Big Hit Music, “Face” mengisahkan lelaki berusia 27 tahun itu ketika dia berdepan dengan dirinya untuk memulakan perjalanan baharu sebagai artis solo. Album ini menggambarkan pelbagai emosi yang dialami penyanyi itu sejak beberapa tahun kebelakangan ini semasa pandemik COVID-19.

Baca juga: Jimin BTS dilantik sebagai duta jenama barang kemas

“Face” kemudiannya terdiri daripada enam lagu termasuk “Like Crazy.” Album ini juga akan menyertakan versi bahasa Inggeris bagi lagu “Like Crazy” dan “Face-Off”, “Interlude: Dive”, dan “Alone”.

Big Hit Music berkata, menerusi single pra-keluaran “Set Me Free Pt.2”, Jimin menyampaikan hasratnya untuk bergerak ke hadapan dengan bebas dan tidak terikat dengan perasaan sakit, sedih, dan kekosongan dalam dirinya. Dia menunjukkan sisi baru dirinya sebagai seorang pemuzik, termasuk kemahiran rapnya. Single itu turut menampilkan versi muzik videonya pada hari yang sama.

Baca juga: Jimin BTS mengeluarkan album solo “teaser” pertama “FACE”

Jimin ialah kakitangan BTS keempat yang membuat debut solo, selepas j-hope, Jin dan RM. Dia memulakan kerjayanya dengan BTS pada 2013 dan sejak itu telah mengeluarkan lagu solo seperti “Lie,” “Filter” dan “Serendipity” melalui album kumpulan itu dan “With You,” lagu tema drama yang menduduki carta teratas.

Pada bulan Mac, dia secara rasmi mengeluarkan lagu ciptaannya sendiri “Janji” dan “Cinta Krismas” yang boleh didengar secara percuma dalam talian.

Ahli BTS telah berehat secara rasmi kumpulan sejak musim panas lalu untuk menumpukan pada membangunkan kerjaya individu mereka dan menjalankan tugas ketenteraan mereka.

Penterjemah: Lia Wanadriani Santosa
Editor: Siti Zulaikha
COPYRIGHT © ANTARA 2023

Pengeluaran HK Hari Ini

Togel Hongkong

Result Singapura

Result Sidney

Result Sydney