Metropolitan Opera akan membayar Anna Netrebko $200,000 untuk persembahan yang dibatalkan.  Mereka dibatalkan kerana fakta bahawa penyanyi itu tidak mengutuk Putin
site

Metropolitan Opera akan membayar Anna Netrebko $200,000 untuk persembahan yang dibatalkan. Mereka dibatalkan kerana fakta bahawa penyanyi itu tidak mengutuk Putin

Mahkamah AS telah mengarahkan Opera Metropolitan membayar $200,000 kepada penyanyi opera Anna Netrebko kerana membatalkan persembahannya selepas dia enggan mengutuk secara terbuka Vladimir Putin kerana menceroboh Ukraine. The New York Times menulis mengenainya.

Hakim membuat kesimpulan bahawa opera mesti membayar sepenuhnya untuk 13 persembahan yang dibatalkan atas inisiatif opera, memandangkan kontrak itu membayangkan pembayaran, tidak kira sama ada ia berlaku atau tidak.

Wakil Opera menegaskan bahawa mereka tidak sepatutnya membayar, kerana Netrebko enggan mematuhi tuntutan mereka untuk mengutuk Putin secara terbuka atas pencerobohan itu dan, pada pendapat mereka, melanggar klausa perjanjian yang mengawal kelakuan awam pihak-pihak.

Hakim dalam keputusannya menyatakan bahawa Netrebko mempunyai hak untuk sokongan Putin, dan fakta ini sendiri bukanlah sesuatu yang tercela atau menyalahi undang-undang.

Pada masa yang sama, hakim enggan membayar Netrebko tambahan $400,000, yang boleh diterimanya sebagai bayaran untuk penyertaan dalam produksi masa depan, kerana kontrak ini tidak dipersetujui secara rasmi. Netrebko juga menerima denda $30,000 untuk kenyataan “amat tidak sesuai” – khususnya, kerana penyanyi itu memanggil pengkritik “jahat, seperti penceroboh buta.”

Sebelum permulaan perang, Netrebko berulang kali secara terbuka menyokong Vladimir Putin. Khususnya, dia adalah orang kepercayaannya dalam pilihan raya.

Selepas pencerobohan Rusia ke atas Ukraine, Netrebko pada mulanya tidak mengulasnya secara terbuka, itulah sebabnya tempat utama Barat, seperti Opera Metropolitan dan Opera Bavaria, mula enggan bekerjasama dengannya. Pada 30 Mac, lebih sebulan selepas permulaan perang, Netrebko mengutuk pencerobohan itu dan menegaskan bahawa dia bukan sekutu kepimpinan Rusia. Selepas itu, persembahannya mula dibatalkan di Rusia.

Keluaran HK Hari Ini

Nomor HK

Data Singapore

Data SDY Hari Ini

Togel Sidney