Pelakon AS Lance Reddick, bintang ‘The Wire’ dan ‘John Wick’, meninggal dunia pada usia 60 tahun
site

Pelakon AS Lance Reddick, bintang ‘The Wire’ dan ‘John Wick’, meninggal dunia pada usia 60 tahun

Dikeluarkan pada:

Pelakon Lance Reddick yang melakonkan watak leftenan polis Baltimore Cedric Daniels dalam rancangan TV popular “The Wire” telah meninggal dunia, kata publisitinya pada Jumaat. Dia berumur 60 tahun.

Reddick, yang juga muncul dalam siri filem “John Wick” bertentangan dengan Keanu Reeves, ditemui mati di rumahnya di kawasan Studio City di Los Angeles, tajuk perdagangan TMZ melaporkan.

“Pelakon terkenal Lance Reddick meninggal dunia secara tiba-tiba pagi ini kerana sebab semula jadi,” kata publisiti Mia Hansen kepada AFP.

“Lance akan sangat dirindui.”

Reddick menjadi terkenal pada tahun 2000 dalam drama penjara HBO “Oz” di mana dia melakonkan watak detektif yang menyamar yang memerangi perdagangan dadah, tetapi tidak lama kemudiannya terlibat dalam ketagihan.

Tetapi kerana peranannya dalam “The Wire” dia menjadi terkenal.

Pertunjukan HBO, yang berlangsung selama lima musim, mengikuti bahagian narkotik yang menentang geng dadah yang kuat di bandar itu.


Dengan penulisannya yang rumit dan pemutus kasar, “The Wire” sering disebut sebagai salah satu rancangan TV terbaik.

Ia terkenal dengan beberapa bintangnya, termasuk Dominic West, Idris Elba, Wendell Pierce, Michael B. Jordan dan mendiang Michael Kenneth Williams, yang menyampaikan salah satu persembahan paling unik dalam sejarah skrin terkini sebagai Omar Little.

Selepas “The Wire,” Reddick dilakonkan dalam “John Wick” sebagai Charon, seorang concierge di sebuah hotel New York yang bekerja bersama pembunuh bayaran Reeves.

Reeves dan pengarah “John Wick” Chad Stahelski memberitahu Variety bahawa mereka berkabung atas kehilangan ahli pelakon itu.

“Kami amat sedih dan sedih atas kehilangan rakan dan rakan sekerja kami yang tercinta,” kata satu kenyataan.

“Beliau adalah seorang profesional yang sempurna dan kegembiraan untuk bekerja dengannya.”

Rakan bintang “The Wire” Pierce memberi penghormatan di Twitter kepada “seorang lelaki yang mempunyai kekuatan dan keanggunan yang hebat. Lambang kelas.”

Kematian Reddick adalah “dukaan pedih yang tidak dijangka secara tiba-tiba untuk keluarga artistik kami. Penderitaan yang tidak dapat dibayangkan untuk keluarga peribadi dan orang tersayangnya. InsyaAllah kawan saya. Anda membuat tanda anda di sini. RIP.”

Penulis seram Stephen King menulis tweet bahawa dia telah separuh menonton semula “The Wire.”

“Pelakon hebat; lelaki hebat. Ini berita sedih,” tulisnya.

Pelakon Ben Stiller memuji seorang “pelakon yang cantik dan menarik,” mengimbau kembali bagaimana Reddick bekerja dengan ibunya, Anne Meara, dalam sebuah drama.

“Dia hebat dalam hal itu dan semua yang dia lakukan,” katanya dalam tweet.

Akaun korporat HBO menulis Reddick “dianggap paling tinggi oleh semua yang mengenali dan bekerja dengannya dan kami berbangga menjadi sebahagian daripada legasinya. Dia akan dirindui.”

Reddick meninggalkan isterinya Stephanie Reddick, dan anak-anak Yvonne Nicole Reddick dan Christopher Reddick, kata publisitinya.

(AFP)

HK Prize

Data Keluaran Hongkong

Togel Sydney

Live Draw SGP

Data Sidney Hari Ini

Result Sidney