Pemimpin tempatan membincangkan tindak balas Marshall Fire dan langkah seterusnya
site

Pemimpin tempatan membincangkan tindak balas Marshall Fire dan langkah seterusnya

SUPERIOR, Colo (KDVR) — Melangkah ke hadapan selepas Kebakaran Marshall yang dahsyat, pemimpin negeri dan tempatan berkumpul di Superior untuk bercakap tentang tindak balas dan tindakan seterusnya untuk mereka yang terjejas.

Berpuluh-puluh ahli komuniti muncul, termasuk Eric Hiivala, yang kehilangan rumahnya dalam kebakaran.

“Itu rumah yang saya dan isteri tinggal bersama. Kami tinggal di dalamnya selama 15 tahun dan anak perempuan kami benar-benar dilahirkan di tingkat atas,” kata Hiivala. “Ia mempunyai tempat yang istimewa di hati saya dengan semua hubungan komuniti, rakan-rakan dan hanya semua kerja keras yang saya berikan kepada komuniti yang terbakar.”

Gabenor Jared Polis, Senator negeri Lisa Cutter, Wakil AS Joe Neguse, Pesuruhjaya Insurans Michael Conway dan pemimpin tempatan lain bercakap tentang kelayakan pelepasan cukai, pengagihan pembiayaan negeri dan halangan insurans.

“Kita perlu mempunyai piawaian ini dalam dunia di mana perubahan iklim memberi kesan kepada kita dengan cara yang begitu besar, di mana kita mempunyai kebakaran seperti ini yang akan berulang, kita perlu memikirkan cara untuk menyelesaikan masalah ini, dan kita akan lakukan itu,” kata Conway.

Mangsa Kebakaran Marshall masih bergelut dengan pembiayaan, insurans

Ramai mangsa kebakaran berkata kelayakan untuk pembiayaan tertentu adalah terlalu terhad. Polis berkata kerajaan sedang mengusahakannya.

“Jadi duit akan keluar. Sudah disiapkan. Ia tidak pergi kepada perkara lain,” kata Polis. “Tetapi untuk meletakkannya dalam perspektif kira-kira seribu, lebih seribu rumah yang hilang, ini dianggarkan menyediakan sehingga $50,000 kepada kira-kira 220 orang.”

Beberapa mangsa kebakaran berkata mereka bosan berulang-alik dengan syarikat insurans atas usaha membina semula.

“Anda memberitahu pemberi pinjaman dan perkhidmatan yang melepaskan dan membiayai pembinaan semula, tetapi kebanyakan kekecewaan kami setakat ini ialah saya telah menghabiskan satu tahun untuk mengisi kertas kerja dengan SBA (Pentadbiran Perniagaan Kecil) dan saya masih tidak tahu apa pembiayaan,” kata Hiivala. “Saya rasa saya telah kehilangan sebahagian besar dalam hidup saya yang tidak akan saya dapat kembali.”

Kebanyakan perbincangan juga tertumpu kepada usaha pengurangan kebakaran yang berterusan.

“Kami membawa banyak sumber persekutuan ke kawasan tersebut untuk melakukan kerja mitigasi kritikal,” kata Neguse. “Kebakaran besar seterusnya, kebakaran yang paling merosakkan, tidak semestinya akan berlaku di hutan negara di mana kerja-kerja tebatan itu berlaku setiap hari.”

Hiivala memberitahu FOX31 dia bersyukur perbualan ini masih berlaku.

“Sangat bagus kerana ia tidak dilupakan dan masih ada cabaran dan cabaran baharu terus berkembang ketika kami melangkah lebih jauh dalam proses ini. Sebaliknya, ia mengecewakan kami masih tidak mempunyai beberapa jawapan yang saya harapkan sekarang dengan punca kebakaran,” kata Hiivala.

Pemimpin negeri menggalakkan mereka yang terjejas oleh Marshall Fire untuk menghubungi mereka dengan kebimbangan mereka, supaya mereka boleh terus berusaha ke arah penyelesaian.

Data Hongkong

Data Result Hongkong

Togel Sidney

Result SGP

Data Sydney